Enni jó!
Smile, you're beautiful! :)
Tavasz van, mi mást ennnénk mint gyümölcsöt?! Mindenki egyen finom almát, banánt, narancsot, de ugyan így a zöldégekkel. Én ma például répával mentem el itthonról, jó azt rágcsikálni egész nap.
Gyümölcssaláták, gyümölcslevek, gyümölcstorták, gyümölcslevesek.. olyan sok jó mindent lehet gyümölcsből csinálni, és olyan finomak :)
1. cookies
Ezek amolyan egyszerű sütik, amit bármelyikünk meg tud csinálni és nagyon finom, azonnal termelődik némi boldogsághormonunk, ha ezekből lakmározunk :) Jó golyógyúrást és nassolást! :)
Trüffel golyó
Hozzávalók:
- 1,5 dl tejszín
- 2 tábla 70% feletti jó minőségű étcsokoládé (kevesebb kakaóvaj
tartalmúval próbálkozni nem érdemes, mert nem fog összeállni a massza)
- kakaópor
A tejszínt forrald fel, ezalatt a csokit
törd kockára egy tálba. A forró tejszínt öntsd rá és keverd el, míg egyneművé
válik. Tedd hűtőbe 1-2 órára, majd kézzel formázz belőle apró golyócskákat.
Forgasd meg kakaóporban. Nagyon fontos, hogy hideg kézzel dolgozz, mert nagyon
könnyen olvad. A legjobb, ha gumikesztyűben készíted, mivel a kezed melegsége
nem ér el a csokihoz. Ha kész, hűtőben tárold, mert olvad. Egy hétig hűtőben
eltartható.
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 13 dkg vaj
- 3 ek. kakaópor
- 2-3 ek. tej
- 2 ek. rum aroma
- meggy
- kókuszreszelék
A darált kekszet keverjük el a
kakaóporral, öntsük rá a rumaromát és az olvasztott vajat. Kezdjük el gyúrni és
adjuk hozzá a tejet. Akkor jó, ha picit ragacsos. Tegyük hütőbe 20 percre.
Ezalatt a meggyet csepegtessük le és vágjuk félbe. Formázzunk golyókat a
masszából és mindegyik közepére rejtsünk egy fél szem meggyet. Forgassuk meg
kókuszreszelékben.
Csokoládés pite
A tésztához:
12 dkg liszt
8 dkg vaj vagy margarin
4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 narancs reszelt héja
12 dkg cukor
5 dl tej
4 dkg csokoládé
3 tojássárgája
A tészta hozzávalóit egy tálba mérve gyúrjuk omlós tésztává, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. 180 fokos sütőben süssük 8-10 percig. A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a pudingport egy kevés tejjel keverjük simára, a többi tejet forraljuk fel, és sűrítsük be a pudingos résszel. Keverjük bele a narancshéjat, és a megfőtt krém felét kanalazzuk foltokban a kisült, kihűlt tésztára. A másik felébe keverjük bele a csokoládét, míg az teljesen elolvad, majd szintén tegyük a tortára, és egy kanál segítségével mossuk össze a kétszínű krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára dermedni, utána szeletelhető.